Harrastelasit ovat avuksi aktiivisessa arjessa

Näön ei tulisi olla harrastamisen esteenä. Jos kirjaa lukiessa teksti sumenee tai kirjaimet hyppivät romaanin sivuilla, tulee useimmille mieleen selvittää lukulasien tarve. Mutta tiesitkö, että harrastelaseja tehdään myös muille kuin kirjatoukille? 

Golf on nykyään yksi suosituimmista ulkoliikuntalajeista Suomessa – rekisteröityneitä pelaajia on lähes 150 000. Lajina golf vaatii paitsi lyöntitekniikkaa ja erityisen pitkää pinnaa, myös hyvää näköä. Pelaajan tulisi nähdä vaivattomasti eri etäisyyksille, ja vaihtuvat sääolosuhteet voivat aiheuttaa haasteita näkemiseen. Vähintäänkin jokaisella golf-harrastajalla tulisi olla hyvin suojaavat ja laadukkaat aurinkolasit. Pelaajan näkökyvystä riippuen myös piilolinssit voivat tulla kyseeseen: niillä saadaan laaja näkökenttä, eivätkä Suomen kesään kuuluvat, yllättävät sadekuurot haittaa näköä.

Jos käytät silmälaseja tai piilolinssejä ja harrastat uimista, vahvuudelliset eli optiset uimalasit voivat olla sinulle hyödyksi. Piilolinssien käyttämistä uidessa tai sukeltaessa ei suositella, sillä vedessä olevat mikrobit voivat kulkeutua piilolinssin pinnalle tai sen alle ja aiheuttaa infektion. Optikko osaa auttaa sinua oikean mallin sekä vahvuuden löytämisessä. 

Vauhdikkaissa sisäpeleissä kuten salibandyssa yleislasit voivat olla jopa vaaraksi, jos pallo kimpoaa suoraan silmiä kohti. Pelin tuoksinassa lasit voivat myös pudota ja tulla tallotuiksi. Sisäpeliharrastajille valmistetaan erityisiä vahvuudellisia suojalaseja. Sisäpelilasit pitävät silmät suojassa, ja niiden sangat on suunniteltu niin, etteivät lasit pääse putoamaan kovassakaan vauhdissa.

Myös esimerkiksi laskettelijoille, pyöräilijöille ja musiikinharrastajille on tarjolla erilaisia silmälasi- ja piilolinssivaihtoehtoja. Kysy lisää, autamme mielellämme.